BIJL orthopedie ondersteunt graag waar het kan. Zo wordt de klant zo goed mogelijk geholpen met de best mogelijke producten en diensten. Hiernaast wordt buiten het werkveld maatschappelijk bijgedragen. Hierbij zijn dierenwelzijn, sport en bewegen, en hulp bij armoede belangrijke thema's.

Dierenwelzijn

In Lelystad leven honderden zwerfdieren onder erbarmelijke omstandigheden. Veel van hen hebben wormen, bijtwonden, ontstekingen in hun mond of zijn (ernstig) ziek. Stichting ZuiderZee Zwerfdieren trekt zich het lot van de dieren aan en heeft als doel het aantal zwerfdieren in Lelystad terug te dringen. Dit scheelt veel dierenleed.

Dit doet de stichting door:

  • de zwerfdieren in kaart te brengen en te identificeren
  • zwerfdieren te castreren en te steriliseren
  • medische zorg te verlenen
  • tijdelijk onderdak te bieden in ons unieke dierenhostel
  • dieren te herplaatsen
  • aandacht te hebben voor preventie

1% van de omzet van BIJL orthopedie gaat naar dit mooie doel

Sport en bewegen

BIJL orthopedie is partner van SV Batavia "90 (BIJL orthopedie - S.V. Batavia 90), en is shirtsponsor van het G-team, en sponsor van het jaarlijkse G-toernooi.

Hiernaast is het samen met Sportbedrijf Lelystad, GOL, en gehandicaptensport.nl medeorganisator van de jaarlijkse landelijke multisportdag voor mensen met een visuele beperking in Lelystad. De breedtesport in Flevoland wordt verder ondersteunt als sponsor van de Almere Pioneers, en partner van Schaatstrainingsgroep Lelystad.

Hulp bij armoede

Als u afhankelijk bent van de voedselbank biedt BIJL orthopedie u de mogelijkheid steunzolen gratis af te nemen.